Kinderafdeling

Informatie over de kinderafdeling

smiley

Zorg voor Borstvoeding WHO

Alle kinderen die worden opgenomen voor een operatie of voor een behandeling die langer duurt dan een aantal uren, worden op de Kinderafdeling verpleegd. Hier staat een team van kinderartsen, kinderverpleegkundigen en pedagogisch medewerksters klaar om het kind te omringen met de juiste aandacht en zorg. Ook als er een operatie moet worden uitgevoerd door een andere specialist, zal het kind nooit samen met volwassen patiënten op een afdeling worden geplaatst, maar op de kinderafdeling worden opgenomen. De kinderarts is in medebehandeling.

Kwaliteitskeurmerk
De Stichting Kind en Ziekenhuis heeft een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk in het leven geroepen om aan te geven welke ziekenhuizen zich positief onderscheiden door hun voorzieningen voor kinderen en ouders. Daarbij wordt gekeken naar de zorg op de kinderafdeling, de dagbehandeling en de kraamafdeling. Per afdeling worden Smileys toegekend als de voorzieningen op orde zijn. Het Diaconessenhuis heeft een smiley voor de kinderafdeling.
 
Eigen televisie, badkamer en toilet
De kinderafdeling is gezellig ingericht met vrolijke kleuren en leuke afbeeldingen op de muren. Er zijn 1- en 2-persoonskamers en kamers met een speciale toegangssluis om infectiebesmetting te voorkomen. Alle kamers hebben een eigen badkamer met toilet en bij elk bed hangt een televisie. Ook kan de verpleegkundige een eigen telefoon aansluiten. Voor het gebruik van de commerciële zenders en de telefoon wordt apart betaald. Ieder kind krijgt een hang- en legkast om te gebruiken. De kast is niet afsluitbaar. Het ziekenhuis is niet aansprakelijk voor vermissing of kapotgaan van eigendommen.

De voedingsassistente zorgt in overleg met de verpleegkundige en de ouders voor het drinken en de maaltijden van het kind. Etenswaren die van thuis worden meegebracht kunnen 24 uur in de koelkast in de kolfkamer worden bewaard.

Speelkamer
Op de Kinderafdeling is een gezellige speelkamer waar de kinderen mogen spelen, zodra de kinderarts toestemming heeft gegeven. De pedagogisch medewerkster is van maandag t/m vrijdag van 7.30 tot16.00 uur aanwezig, maar ook in het weekend is de speelkamer open. In overleg kunnen speelmaterialen ook naar de eigen kamer worden meegenomen.

Ouders zijn welkom om te blijven
Wilt u bij uw kind blijven slapen, dan wordt er een extra bed in de kamer van het kind geplaatst. In overleg met de verpleegkundige kunnen de ouders hun kind zoveel mogelijk zelf verzorgen. Ontbijten gebeurt samen met het kind, ook koffie en thee wordt de ouders aangeboden door het ziekenhuis. Voor de andere maaltijden kan gebruik worden gemaakt van het restaurant of van de automaat naast de ingang van het restaurant.

Bezoektijden
Ouders kunnen zelf bepalen wanneer zij bij hun kind op bezoek komen. Tijdens het rustuur van 12.00 tot 14.00 uur is het de bedoeling dat het kind de gelegenheid krijgt om te gaan slapen. Familie, vrienden en vriendinnen kunnen tussen 10.30 - 12.00 uur en 14.30 - 19.00 uur op bezoek komen. Er mogen echter niet meer dan twee bezoekers bij het kind tegelijk zijn.

Bereikbaarheid
De kinderafdeling ligt op de vierde verdieping, afdeling 4A en is 24 uur per dag bereikbaar via telefoonnummer 071 – 517 89 40. Buiten kantoortijden via 071-517 89 00.
Met vragen over de verpleegkundige zorg kunt u terecht bij de verpleegkundige. Ook mag de ouder altijd het verpleegkundig dossier van het kind inzien. Bij vragen over de medische zorg regelt de verpleegkundige een gesprek met de kinderarts.

Meer informatie:

Terug naar boven


(c) 2016 Diaconessenhuis Leiden
Houtlaan 55, 2334 CK Leiden, 071 517 81 78